Number series

 


Number series The figure of digits may be enhanced for the completion of the series
up to whatever the digit is: 

Number series If, in this series + 1 and + 2 are consecutively adding one by one 
in the natural numbers you can solve this series as given below:

0 + 1 = 1 
1 + 2 = 3
2 + 1 = 3
3 + 2 = 5 
4 + 1 = 5
5 + 2 = 7
6 + 1 = 7
7 + 2 = 9
8 + 1 = 9 
The correct missing numbers will be 9 and 9.  

PART ONE (A) 

Question 1. 5 3 9 7 21 19?

Answer:- 

(A) 9
(B) 36
(C) 57 
(D) 64 

Question 2. 11 8 16 17 21 26?

Answer:- 

(A) 20
(B) 26
(C) 32
(D) 38

Question 3. 64 32 16 8 4 2?

Answer:-

(A) 1/8
(B) 1/4
(C) 1/2
(D) 1

Question 4. 48 24 20 10 6 3?

Answer:- 

(A) 2
(B) 1
(C) 0
(D) -1

Question 5. 24 12 36 24 48 36?

Answer:- 

(A) 50
(B) 52
(C) 58
(D) 60

Question 6. 16 15 17 14?

Answer:- 

(A) 19
(B) 16 
(C) 18 
(D) 21

Question 7. 5 8 6 9 7 10 8?

Answer:- 

(A) 10 9 
(B) 11 9
(C) 10 11
(D) 11 10

Question 8. 10 50 250 1250?

Answer:-

(A) 6250
(B) 2500
(C) 5012
(D) 3750

Question 9. 10 18 15 23 20 28?

Answer:- 

(A) 23
(B) 24
(C) 25
(D) 36

Question 10. 8 16 24 32 40 48?

Answer:- 

(A) 64 
(B) 96
(C) 56
(D) 62  

Post a Comment

0 Comments